2018-ųjų makiažo tendencijos. Kaip puošimės šiemet?

Mums dar neįžengus į naujuosius 2018-uosiuos metus, mados savaitės podiumai spindėjo skirtingais drabužiais, o dizaineriai, parinkę savo modeliams tam tikrus šukuosenų ir makiažo įvaizdžius, nuspėjo, kas bus madinga naujais metais. O bus visko! Šiemet podiumų dievukai mus skatina būti kaip galima natūralesnėms, bet tuo pačiu nepamiršti tiek klasikinio juodo akių pravedimo, tiek nebijoti į savo makiažo stalčiuką įsileisti crazy spalvų akių vokų šešėlius. Taigi, kuo reikėtų papildyti kosmetinį stalelį, kad visuomet spindėtum ir išliktum madinga?

 1

Klasika visuomet madinga: juodas akių pravedimas
Klasika dėl to ir yra klasika – ji niekada neišeina iš mados. Tačiau 2018-aisiais klasikinis juodas akių pravedimas, kurį yra pamėgusios dauguma moterų, suka kiek kita kryptimi. Tokių dizainerių kaip Marc Jacobs, Tom Ford bei daugybės kitų podiumais žengusios manekenės buvo pasipuošusios plačiomis juodo pravedimo linijomis, kone padengiančiomis visą voką. Tad jei nemėgsti natūralių makiažų, šiais metais gali laužyti taisykles ir daryti viską: piešk plačią liniją, labai ilgą uodegėlę, naudok pravedimą ant apatinio voko ar net kurk grafines figūras. Leisk pasireikšti fantazijai ir neapsiribok klasikiniu juodu Marilyn Monroe akių makiažu!

 2Less is more: natūralumas visuomet žavi
Jei, vis dėlto, mėgsti no makeup makeup tipo makiažą, rytais neturi daugybės laiko vizažo gudrybių demonstravimui ir nori neapsikrauti skirtingomis priemonėmis, šiais metais būsi itin madinga! Vizažistai ir dizaineriai sako „atsikratyk kontūravimo, šepetėlių, blizgučių ir matyk daugiau odos nei makiažo ant savo odos“. Daugybė makiažo meistrų šiais metais nusprendė, kad modelių, turinčių tobulą veido odą, neverta apkrauti papildomomis priemonėmis. Tad tau užteks veido kremo, uogų spalvos lūpų balzamo, kuriuo gali kiek paraudoninti ir skruostus, švytėjimo suteikiančios priemonės vidiniuose akių kampučiuose ir blakstienų tušo. Vualia!

 

3Spalvų pliūpsnis: labas, pavasari!
Nors pavasariu dar nė iš tolo nekvepia, tačiau šių metų Pantone spalva tapusi purpurinė tarsi padiktavo, kad šiemet neturėtume bijoti spalvotų šešėlių. Net neabejoju, kad prisiminsi save 2000-aisiais, pasidažiusią rožiniais šešėliais. Juk aš ne vienintelė jais puošiausi, ar ne? Makiažo meistrai šiais metais siūlo violetine spalva puošti visą voką, o jei kiek baisu – bent vidinį akies kamputį. Ypatingai ši spalva tinka žaliaakėms. Na, o jei Tavo akys žybsi bet kokia kita spalva, čiupk ryškius spalvotus šešėlius, nes tai tikrai yra jų metai. Pamiršk nude spalvomis perispinantį dūminį makiažą ir nuspalvink makiažą visa ryškia palete!

 

4Laužome taisykles: tamsios lūpos ir tamsios akys? 
Turbūt ne kartą esi girdėjusi auksinę makiažo taisyklę: dūminis akių makiažas + neutralios lūpos arba ryškios lūpos + vos tušu padailintos blakstienos. Šiemet vizažistai sako: kuo drąsiau, tuo geriau. Lūpas dažyk kuo ryškesnėmis spalvomis, tačiau nepamiršk įvaizdžio papildyti ir juodu vokų pravedimu ar ryškiu dūminiu akių makiažu. Šiemet leidžiama viskas!

 

5Tarsi metalu puoštos lūpos
Praeitų metų pabaigoje kiek suspindėję metallic užbaigimo lūpų dažai bus populiarūs ir šiemet. Didžiosios dekoratyvinės kosmetikos kompanijos viena po kitos pristato šviesių nude, rausvų ar net oranžinių, tamsiai pilkšvų atspalvių lūpdažius. Tau patiko praeitais metais matyti blizgučiais praturtinti lūpdažiai? Na, tuomet metalo spindesio lūpų dažai bus puiki alternatyva, nepaliekanti blizgučių visur, kur tik pasisuksi.

 

coverSpindinti lyg auksas
Nors Rihanna neatrado aukso spalvos makiažo, tačiau ji pristatė aukso spalvos švytėjimo suteikiantį highlighterį, kuris, panašu, bus populiarus dar daugybę metų. Juk, kaip sakoma, kažkoks dalykas nėra populiarus tol, kol taip nepasako Rihanna. Auksinę švytėjimo suteikiančią priemonę gali naudoti kaip įprastinį highlighterį (aukščiausia skruostų iškilimo vieta, kaulas po tavo antakiu, trikampiukas virš viršutinės lūpos) arba puošti juo akių vokus. Na, o jei auksas tau ne prie širdies, žinok, Kad stipriai švytintis veidas šiemet bus itin ant bangos. Tad čiupk visų garsiausių vizažo meistrų taip giriamą Mary Lou Manizer ir tepk visur, kur tik norisi!

W7 cosmetics Glowcomotion šampaninio atspalvio švytėjimo suteikianti pudra / šešėliai

W7 cosmetics Glowcomotion šampaninio atspalvio švytėjimo suteikianti pudra / šešėliai

 

Aistė Svarauskaitė
http://basicapproachblog.com/
https://www.instagram.com/mondayjazz/